Svenska Föreläsare

Sök föreläsare

:

Ämne:

Län:

Prisnivå:

Logga in föreläsare

Glömt lösenordet?
Bli medlem

Bookmark and Share Dela sida

Tomas Gunnarsson

Att överlista Jante - Om konsten att lyfta sig själv och andra.

"Inte kan väl jag söka den där tjänsten", "Inte ska väl jag ta åt mig äran", "Inte vågar väl jag säga vad jag tycker"... - "håll dig tillbaka det blir bäst så", säger en kritiserande viskning inom dig. Kanske känner du igen dig. Lugn, de flesta av oss har sådana tankar ofta, eller till och från. Jantementaliteten har präglat oss svenskar i århundranden tillbaka i tiden och är djupt rotat i den svenska folksjälen. Vi har lärt oss att hålla oss tillbaka, att andras framgång blir vår motgång och att ingen får sticka ut från normen. I föreläsningen får du lära dig konkreta verktyg hur du lyfter dig själv och andra, och därmed överlistar Jante.

Personligt Ledarskap - Om konsten att leda sig själv och andra

Att leda andra mot gemensamma mål, samt att inspirera och motivera sig själv och andra är en av många utmaningar för dagens ledare. För att lyckas måste du förstå andra och för att förstå andra behöver du först förstå dig själv. Det finns inga genvägar. Du får bl a lära dig "Vem är jag som ledare", "Mina delpersonligheter, roller och attityder", Om att äga sin vilja och att ta ansvar", "Kommunikation i världsklass", "Att vara en tydlig ledare", "Motivation och känslan av delaktighet som drivkraft", "Förändringsprocesser", "Konflikthantering" och  "Utvecklande medarbetarsamtal".

WORKSHOPS:

Att överlista Jante på jobbet - Om konsten att lyfta sig själv och sina medarbetare och därmed hela företaget.

  • Bli medveten om hur vår historia har präglat oss människor och samhället i stort - Jante och den svenska mentaliteten.
  • Möjligheten att omvända Jante-tabu till en skapande kraft som gagnar såväl dig själv, dina arbetskamrater och i sin förlängning hela företaget.
  • Hur våra värderingar, attityder och tankemönster påverkar oss.
  • Praktiska verktyg som hjälper dig att byta fokus från ett förminskande till ett upplyftande förhållningssätt.
  • Att välja strategi framöver

COACHNING:

Min grundfilosofi är att ingenting kan läras ut - allt finns redan inom oss själva! Coachning som begrepp betyder "hjälp till självhjälp". Min roll som coach är att möta upp dig som individ och genom samtal hjälpa till att ta fram din potential, ta reda på vad som hindrar och vad som behöver hända för att leda dig dit du önskar. Oavsett om du kommer till mig som chef eller medarbetare är du för mig en människa och det är där vi möts.

ÖVRIGA TJÄNSTER SOM SKRÄDDARSYS EFTER BEHOV:

  • Ledar- och medarbetarskapsutveckling.
  • Konflikthantering.
  • Grupputveckling.
  • Ta tempen på rådande arbetsklimat.
Böcker ▼

När livet djupnar : glimtar av frihet

Skratta dig gladare och friskare

Ditt liv - ditt ansvar

Mace Speakers

Mace Konferens och Event

Besök Svenska Underhållare