Svenska Föreläsare

Sök föreläsare

:

Ämne:

Län:

Prisnivå:

Logga in föreläsare

Glömt lösenordet?
Bli medlem

Bookmark and Share Dela sida

Göran Bryntse

Hållbar energiförsörjning 2020

Göran Bryntse, tekn.dr., är ordförande för SERO:s (Sveriges Energiföreningars Riksorganisation) sektion för effektivare energianvändning.

Åren 1998-2003 ingick Göran i Energimyndighetens styrelse. Han har suttit i Svenska Naturskyddsföreningens styrelse och varit ordförande i Dalarnas Naturskyddsförening.Göran Bryntse anlitas flitigt som energiexpert i statliga utredningar.

Hela sitt vuxna liv har Göran ägnat sig åt miljö- och energifrågor. Han är "pappa" till miljövänligt papper. Göran är huvudförfattare till boken "Papperet och miljön" från Svenska Naturskyddsföreningen och Miljöförbundet.

På 70-talet var Göran med och grundade Älvräddarnas samorganisation och var dess första ordförande. Han verkade aktivt i Rädda Ljusnan- gruppen i Järvsö 1971. Han var styrelseledamot i Vattenkraftberedningen 1983 som värnade om landet mest skyddsvärda älvar.

2006 var han gästprofessor på universitet i Sydney där han undervisade på avdelningen för industriell design.

Personlig etik

Sina etiska nycklar och kompass för personlig utveckling har Göran Bryntse, tekn. dr, funnit i den existensialistiska livsfilosofin. Göran är annars mest känd som expert inom miljö-, energi- och klimatområdet, bland annat "pappa" till det miljövänliga papperet.

På ett lättsamt, personligt och underhållande sätt blir du guidad igenom föreläsningen och får många värdefulla tips som du kan tillämpa både som individ och i företaget. Exempel ur innehållet:

  • Tag ansvar för konsekvenserna av dina handlingar och skyll inte ifrån dig t ex på auktoriteter, det är eskapism. Du har en fri vilja.
  • Arbetsplatsen skall ha en målstyrd verksamhet där ansvaret och resurserna är decentraliserade till de som gör jobbet och ansvarsfördelningen ska vara glasklar.
  • Varje utveckling kräver mål och för din egen personliga utveckling krävs att du väljer dina etappmål i livet medvetet.

Varje uppnått etappmål kräver formulering av nya mål, det finns inga absoluta mål.

Några röster från Göran Bryntses föreläsningar:

"Jag var på Göran Bryntses föredrag på Södertörn. Mycket bra.Göran nämnde att man kunde få föredraget mailat till sig. Det önskar jag mer än gärna!!"

"Tack, Göran Bryntses föreläsning var det bästa den dagen och det mest inspirerande jag hört på mycket länge, ifall ni kan framföra detta är jag tacksam."

"Det var mycket intressant att lyssna till din föreläsning i går. Hoppas att du har möjligheter att skicka mig underlaget om det du föreläste."

"Den 10 november lyssnade jag på Göran Bryntse i Lund och det var ett mycket intressant föredrag. Han berättade att hans föredrag skulle finnas för nerladdning på macespeakers, men kan inte hitta det. Kan ni hjälpa mig?"

"Tack för ett trevligt arrangemang i Göteborg förra veckan. Mycketintressanta föreläsningar! Jag skriver för att få tillgång till Göran Bryntses presentation"

Böcker ▼

Ja tack, Hjärna! : 32 recept på minnesteknik och tanketräning

Det bor en hjälte i dig - så kommer du vidare när du har fastnat

Goda hjärningar

Mace Speakers

Mace Konferens och Event

Besök Svenska Underhållare