Svenska Föreläsare

Sök föreläsare

:

Ämne:

Län:

Prisnivå:

Logga in föreläsare

Glömt lösenordet?
Bli medlem

Bookmark and Share Dela sida

Mikael Sjömilla

Jag heter Micke Sjömilla och har diagnoserna: ADHD, Bioplär2 och DCD. Efter en sådan presentation får de flesta människor en mörk bild av förvirring, depression och självmord.

Många tänker nog också på låsta psykkliniker och tung medicinering. Allt det här är sant, många med dessa diagnoser har gått under i missbruk och en alltför tidig död. Men det finns också en annan inte så vanligt förekommande bild. Den om lust till liv, sprudlande kreativitet och sann upptäckarglädje! Det är den bilden jag vill förmedla i min föreläsning.

Det ena utesluter inte det andra, men jag väljer ljuset framför mörkret. Men även de som inte har en neurologisk funktionsnedsättning kan känna igen sig i min berättelse. Att känna sig utanför och tror sig själv om inget, är nog känslor som de flesta har eller har haft  

Jag är ingen psykolog eller expert. Bara en människa med en historia om hopp och möjligheter. Eftersom jag är illustratör, konstnär, grafisk formgivare och fotograf så innehåller föreläsningen ett rikt bildmaterial.

Teman

• Att våga sticka ut näsan trots att någon har sagt att den är ful. Funderingar kring skolan, arbetsförmedlingen och annat som tornar upp sig mot horisonten för den jagsvage.

• Hur svårt kan det va?.....Funderingar kring spetskompetens.

• Att bli kreativ.

• Lögnen som en kär vän i en värld av lycka och fullkomlighet.

• Begåvning, vad är det? Egentligen.

 

Bakgrund

Jobbar med bild och form sedan 1986. Bland annat på Riksteatern och Cullbergbaletten som grafisk formgivare i 12 år. Illustrerat sex stycken barnböcker och vunnit priser både i grafisk form och illustration. Jobbat med allt från Lill-Babs till Lars Norén.

 

Böcker ▼

Nystart i livet: Hitta tillbaka till livsglädjen efter utbrändhet

Nystart i livet: Hitta tillbaka till livsglädjen efter utbrändhet

Mindfulness för föräldrar

Mace Speakers

Mace Konferens och Event

Besök Svenska Underhållare