Svenska Föreläsare

Sök föreläsare

:

Ämne:

Län:

Prisnivå:

Logga in föreläsare

Glömt lösenordet?
Bli medlem

Bookmark and Share Dela sida

Bertil Marcusson

2004 och 2005 fullföljde jag, den kända ökentävlingen "Paris-Dakar" på motorcykel. Under lättsamma former berättar jag om de förberedelser och förändringar som är nödvändiga med avseende  träning, attityd, inställning och uppoffringar.
En liten del av föredraget handlar naturligtvis om att köra motorcykel men oavsett om man är motorcykelintresserad eller ej - detta äventyr tilltalar de flesta!

Jag vill med det här föredraget inspirera andra genom att påvisa effekterna av idogt arbete, kämparglöd, mycket noggranna förberedelser och framförallt, vikten av att våga sätta upp mål "bortom det möjliga". Då Paris-Dakar inte bara är en tävling man kör, utan ett helt projekt man genomför kan jag lyfta fram det som är av störst intresse för just ditt företag, organisation eller vänkrets.

Bondsorken från Gotland som en dag kom på att han skulle köra Dakar-rallyt: hur tänker en sån kille?

I sitt föredrag på 2 timmar berättar Berra om sin bakgrund, yrkeskarriären från dagavlönad bonddräng till projektansvarig för internationella kraftverksbyggen, vad som ledde fram till hans beslut att som amatör genomföra ett av världens hårdaste rallyn, hur han förberedde sig och förstås hur han genomförde det - seg som en gotländsk "ainbuske" och uthållig som en rauk.

Han visar både bilder och filmer från Dakar och har med sig "genuin ökenutrustning" och andra minnen från sina äventyr. Han har tävlat två gånger på mc i Dakar-rallyt, 2004 och 2005, och blivit internationellt känd för sin envishet och målfokusering. Under Dakar 2006 var hans utmaning att köra servicelastbil. Hela hans idé bygger på att det alltid måste finnas en utmaning i uppgiften. 

Föredraget kan anpassas efter beställarens önskemål.

Idag har tävlandet lett vidare till upplevelseföretaget MCraft, i vilket han arrangerar mc-turer på Gotland, Island och Marocko och även arrangerar andra upplevelser för grupper.

Böcker ▼

Armlös, benlös men inte hopplös

Mer Lust - Nytta - Resultat

Frontline Innovation

Mace Speakers

Mace Konferens och Event

Besök Svenska Underhållare