Svenska Föreläsare

Sök föreläsare

:

Ämne:

Län:

Prisnivå:

Logga in föreläsare

Glömt lösenordet?
Bli medlem

Bookmark and Share Dela sida

Jonas Svensson

Jonas Svensson

talarforum.se/jonas.svensson

Jonas föreläsningar berör! Vi är många som kollar mobilen ofta och känner en stress eller dåligt samvete med att vi borde göra mer. Våra barn spendera mycket tid framför media men vi vet sällan hur det påverkar barnen eller hur deras internetmiljö ser ut eller var de befinner sig. Var är våra relationer på väg?

Varför dalar elevers läsförståelse i skolans värld trots alla nya tekniska hjälpmedel?

Varför ökar den psykiska ohälsan bland unga? Medicinering och barn i särskilt behov av stöd i skolan ökar. Barn umgås allt mindre med vuxna mogna förebilder, hur visar det sig i barnens värderingar och val? 

Föreläsningen vänder sig till föräldrar och professionell personal. Hittills har Jonas föreläst i 9 kommuner inför föräldrar och personal inom skola, bup, socialtjänst och försäkringskassa. Du kan inte ungå att påverkas!

Teman

Föreläsningarna som erbjuds ser ut enligt följande:

1.

"Man blir som man umgås".

Tid: 60 min.

Föreläsningen går ut på att ge en förståelse för hur media påverkar våra relationer.

Vad händer när vi allt mer spenderar tid framför en skärm? Mobil, surfplatta, TV eller datorer är något som många barn, unga och vuxna spenderar mycket tid framför.

Genom föreläsningen får du förståelse vad det är för mekanismer som gör att vi vill tillbringa allt mer tid framför datorn.

Finns det förklaringar till varför det är så svårt att nå unga när de hänger allt oftare framför datorn? Vad är det i spel och sociala forum som gör det så viktigt att vara där?

I föreläsningen får du förtsåelse om vilka normer som gäller på nätet. De gör att vi förstår mer varför unga agerar ut, varför konflikter uppstår allt oftare hemma vid gränssättning av mediaanvändandet.

Du får ett uppvaknande i vad vi vuxna faktiskt sänder för signaler när vi själva har mobilen eller datorn närvarande hemma allt som oftast.

Bli medveten, förstå vad du själv gör och hur vi bäst påverkar andra.

Som professionellt arbetande med människor eller som förälder kommer du lättare förstå och påverka unga efter denna föreläsning!

 

2.

"Man blir som man umgås" + "Livet bland sociala medier, nätdroger och mobbning".

Tid: 120 min.

Första timmen innefattar samma som ovan, i del två i föreläsningen får du förklarat vad de sociala medierna faktiskt är. Hur ser de olika sajterna ut, vilka hänger där och vilka värdeingar sprids på de olika forumen är frågor som du får svar på.

Var, varför och hur finner vi nätdroger, vad får oss att jaga nätdroger. Hur skyddar sig den som säljer och den som köper. Lär dig hur det ser ut där den unga hänger i cyberrymden, bli medveten i vilken värld den är.

Vem är tuff och vem är rädd, varför uppstår konflikter, kränkningar, mobbning och ett allt hårdare ordklimat online? Hur ter sig de sociala koderna och gemenskapen online?

I de olika delarna sammanflätas föreläsningarna och grunden som förklarar hur vår onlineidentitet byggs samman med vår riktiga identitet får dig som lyssnare att vakna upp. Du kommer att se att naturliga orsaker i vårt beteende gör att vi tyvärr av naturliga skäl kommer få en allt mer ökad, psykisk ohälsa i befolkningen. Ett hårdare klimat med mindre empatisk förståelse och en ökande andel diagnosskrivningar på fel grunder.

 

Allt detta för att vi helt enkelt blir som vi umgås!

 

 

Referenser:

 

Kate Svensson

Rektor, distrikt öster

Varbergs Kommun

 

 

Samuel Grahn

Ordförande

Samordningsförbundet i Halland

 

 

Annika Wahlman

Naturbruksgymnasiet

Osby kommun

 

Vem är Jonas?

Jonas arbetar som coach/handledare i Varbergs kommun där han kartlägger barn med utåtagerande beteende samt handleder personal i hur man förstår och bygger upp fungerande system för att handskas med dessa barn.

Sedan 2008 driver Jonas Samtalshörnan i Halland. Samtalshörnan erbjuder spelberoende behandling för barn, unga och vuxna samt individ och familjeterapi. Se vidare på.

                             www.samtalshornan.se

Tidigare har Jonas arbetat inom SIS-institutioner, kriminalvård, behandlingshem, fältare samt 9 år inom IFO både inom barn och ungdom samt missbruk.

 

"Klart vi ska vara med i den nya tidens utveckling, men vore det inte bra om vi förstod den?" 

mail: kontakt@samtalshornan.se

 

Böcker ▼

Mindfulness för föräldrar

Visa guldet : boken om att må bra som människa och finna lyckan

Ta makten över ditt liv: 7 steg till att förverkliga dina drömmar

Mace Speakers

Mace Konferens och Event

Besök Svenska Underhållare