Svenska Föreläsare

Sök föreläsare

:

Ämne:

Län:

Prisnivå:

Logga in föreläsare

Glömt lösenordet?
Bli medlem

Bookmark and Share Dela sida

Martin Ryström

Jag heter Martin och vill förmedla mina erfarenheter.
När jag var 21 år var jag med om en sprängolycka.
Ett av mina stora intressen då var att tillverka fyrverkeripjäser, smällare och bomber. Ett ödesdigert misstag i föräldrarnas villa ledde till en explosion där jag miste synen och delar av händerna.

Nu är jag 34 år och har hållit föreläsningar i mer än tre år. Jag får ofta ett bra gensvar av mina åhörare.
Mina föreläsningar handlar bland annat om människans sociala relationer, om utanförskap och delaktighet, om att uppskattas eller utnyttjas, om orsaken till våld och konfl ikter i samhället, om ansvar, medkänsla, förståelse och tålamod, om vad det innebär att tänka positivt, om hur man hjälper, stärker och motiverar sig själv och andra att uppnå sina egna personliga mål, att få ett innehållsrikt liv och ett okrossbart självförtroende!

Trygghet

Vad är en blomma utan sin rot och jorden som den får växa upp i? På samma sätt behöver vi människor också få slå rot i en trygg och säker miljö under vår uppväxt.

Värdighet

Vad är en blomma utan någon som bryr sig om den? Någon som ger den solljus, värme och rent vatten? På samma sätt behöver vi människor också någon som bryr sig om oss. Någon som ger oss ljus i form av hopp, värme i form av kärlek och som vattnar vårt självförtroende med livslust så att vi inte torkar ut och vissnar i kroppen/själen.

Visdom

Vad är en botaniker utan kunskap för växter? Vad är en människa utan kunskap för människor? Visdom är att kunna se universums egenskaper och förstå naturens relationer: Det ögat inte ser.

Välkommen att lyssna!

Referenser

Det jag bjuder på är tal, film och uppvisning. Vad det gäller omdömet om mig, så lämnar jag över ordet till de som har hört mig. Så här tyckte några elever:

"Det finns bara ett ord: Wow!
Jag hade kunnat sitta där hela dagen och bara lyssna. Sättet han pratade på var helt enastående. Man tog verkligen till sig av det han sa och jag lärde mig mycket om hur man ska vara och upptäckte saker om mig själv som jag inte tänkt på förut."

"Du är en fantastisk förebild för oss som tappar gnistan för att saker ter sig så jobbiga. Bara tanken på dig Martin ger ny energi och vi kämpar vidare"

Så här tyckte några skolor:

"Martin Ryström född 760622, har varit på Särlaskolan i Borås och föreläst om värdegrund och berättat om sitt liv på ett sådant sätt som fångade 120 ungdomar under en timmas tid. Efter föreläsningen bearbetade de sex klasserna stoffet genom diskussioner och brevskrivning till Martin. Det framkom entydigt från samtliga elever att detta möte med Martin hade alla tagit till sitt hjärta."

Kontakt

www.blindmartin.se (Klicka på Trailer to Blind-Martin)

martin.rystrom@hotmail.com

0739035757

Till mitt arvode tillkommer sociala avgifter då jag inte har egen firma.
Om jag bokas genom Mace Speakers (www.macespeakers.com/) faktureras mitt arvode exkl. moms men inkl. sociala avgifter.

Böcker ▼

Lyckoalmanackan : en almanacka där du bestämmer

Att överlista Jante - Om konsten att lyfta sig själv och andra

Visa guldet : boken om att må bra som människa och finna lyckan

Mace Speakers

Mace Konferens och Event

Besök Svenska Underhållare