Svenska Föreläsare

Sök föreläsare

:

Ämne:

Län:

Prisnivå:

Logga in föreläsare

Glömt lösenordet?
Bli medlem

Bookmark and Share Dela sida

Erika Svanängen

Säg mjau i yrkeslivet - som ett balansmedel till bättre självförtroende och självförverkligande.

 

Hej!

Jag heter Erika och är 42 å och rär formgivare/illustratör/projekt/produktionledare /idéspruta och entreprenör . Min bästa egenskap är att jag har många järn i elden. Samtidigt. Det jag vill föreläsa handlar om hur man gör karriär trots att man kan lite om mycket. Att man faktiskt kan nischa sig trots brist på spetskompetens. 

Jag kommer också att prata om hur man boostar sig själv och hur man får skinn på näsan. En sann företagare har gått på en miljon nitar. Ändå är man likt en rocky i ringen som aldrig ger upp. Det är bara att bryta ihop och sen komma igen.

 

 

Säg mjau i yrkeslivet

Det här föredraget handlar om vilken lyckans ost jag är. Det handlar också om hur jag har lyckats göra karriär trots att jag majuar ensam.

 

Är det något jag kan så är det att hitta på bra idéer. Och att förverkliga dem.

För mig finns det inga som helst hinder för att utveckla samarbeten. Det gäller bara att komma på om vad.

På det har jag gjort karriär.

 

Den förmågan har också många gånger lett till allt för mycket trubbel. För egenskapen har två sidor. Antingen blir man älskad av alla för att man är idédriven och får saker och ting att hända. Eller så blir man ett hot mot en arbetsplats för att de tror att man löper amok i kreativitet. Lite som en duracellkanin.

Men jag har lärt mig att vända på det hela och visa dem vilken bra person de får om de anställer mig.

Det hela handlar om att se sig själv i positiv dager. Ta fram alla kapaciteter man har och använda dem på ett så förnuftigt sätt som möjligt. 

Hur omvandlar jag detta till positiv energi så att det gynnar mig istället för att stjälpa mig?

 

Att Vårda mitt varumärke är en sak. Sticka ut hakan och visa sig orädd är en annan. En tredje är envishet och engagemang. 

 

Om jag ska se lite till mina hinder så handlar de om hur jag presenterar mig själv. Du kan aldrig veta hur grannen reagerar. Du kan aldrig veta vad grannen tänker om dig. Strunt samma. Strunta i det. Gör din grej och verka för att du är bra på just den.

 

Jag är jättebra på jättemycket. Jag kan knacka hemsidor, göra grafiska snygga alster, jag kan jobba över ett stort spektra av miljöer. Jag kan leda stora projekt, jag kan leda produktioner. Jag kan jobba både med det stora och det lilla perspektivet samtidigt på olika nivåer samtidigt. Jag är grym inom mitt gebit. Och inte rädd för att ge mig ut på oanande höjder. Allt för spänningens och stimulansens skull.

 

Jag är flexibel till tusen, noggrann och självgående.

 

Därför tycker jag att det är superviktigt att boosta sig själv.  Jag brukar föreställa mig att jag står på en scen och ska berätta en bra historia.  Nedanför står en massa människor som är superintresserade. Den här bilden funkar nästan varje gång. Jag kan bli helt exalterad över den där tilltänka publiken. En publik som bara behagar mig. I mitt huvud bockar jag och niger och åmar mig för min publik. Och de alskar det! Jag är likt en popstar. De älskar mig och jag älskar dem.

En av alla mina drivkrafter är att skratta åt mig själv, njuta av den braiga historien, se på mig själv och andra med andra glasögon emellanåt. Och tänka: du behöver inte vara omtyckt av alla. Det räcker med några få.

 

 Det som driver mig framåt är att jag får möjligheten att delta i världens största experiment. Sociala, ekonomiska och  tekniska. De som är livet men som i vuxen ålder stavas yrkeslivet.  

 

 

I min sfär är det brottsligt att inte begå misstag eller att inte göra bort sig. Det är en del av min varumärkesfilosofi. Jag kan visa upp hur klantig jag är ibland, visar jag också upp en mänsklig sida. Jag vill våga blotta min strupe bara för att jag vet att gör jag det kommer det goda saker  ur det. Kanske inte med en gång ... med framgångseffekten kommer efter ett tag. 

 


Jag har mjauat lite här och var. Med det menar jag att mjauet är ett kodspråk för att vara tillgänglig och visa upp mig lite här och var. Det gäller ju att positionera sig. Det är bra att mjaua i sociala medier. Ge sig in i diskussioner som antingen intresserar en eller där man vill lära sig något. De är också bra att träffa människor i nätverk, över en kopp fika, bara för att visa att man är en bra samarbetspartners.

 

 

När jag 1996 utbildade mig till grafisk kommunikatör hade jag ingen aning om att jag skulle syssla med det hela livet.Sen dess har jag fulländat mitt formöga, utvecklat mig till den fulländning. Det ni ser framför er är en kvinna som är mitt i livet. Som känner sig som 25 men är 42. Som fortfarande brinner med samma iver över att jag vet att det jag gör leder till förändring och nytta för så många fler människor än jag själv. Det gör en ödmjuk inför allt. 

Hela mitt liv är som en enda lång radda av projekt. Därför är jag också mamma till tre barn. Har en katt och snart en hund.

Hur har jag då kommit hit?

Jo genom att skaffa mig förebilder; mina förebilder är de som sticker ut. De som är galna i all sin brillians. De som vågat göra hoppet och l

Kom ihåg: Alltid boosta sig själv!

Kom ihåg: Var uppfinningarnas moder. Allt du kan räknas.

Kom ihåg: Hitta grejen som gör att ditt varumärke sköter sig själv.

Kom ihåg: Mjaua i massor!

 

och Du är alltid längst i alla sammanhang, behåll din ödmjukhet - respektera andra människor, även dem du inte förstår, !

Var god mot dig själv i alla sammanhang. Skäms inte för den du är.

 

 

Böcker ▼

Fri att bli det bästa jag kan vara! : en bok om mästerskapsträning

Mer Lust - Nytta - Resultat

40 dagar av ett liv

Mace Speakers

Mace Konferens och Event

Besök Svenska Underhållare