Svenska Föreläsare

Sök föreläsare

:

Ämne:

Län:

Prisnivå:

Logga in föreläsare

Glömt lösenordet?
Bli medlem

Bookmark and Share Dela sida

Torgny Steen (tid Husén)

Är du också trött på tjat, gnat, stress och negativa tillstånd hemma eller i skolan?

Från att ha varit karriärsugen Försäljningschef och VD i mediasvängen, med snyggt kontor på central adress och luncher på populära Cityrestauranger, förändrades mitt liv och min inriktning i ett slag. 

I samband med höstens fjärde obligatoriska utvecklingssamtal kom det; "Nicklas hänger inte med de andra barnen i klassen, har svårt att koncentrera sig och sitta still på lektionerna. Vi planerar sätta in extraresurser direkt efter jullovet.", sa fröken.

Jag satt som ett frågetecken. Som ungdomstränare undrade jag lite försiktigt om det inte kunde vara som i ishockeyn; att barn utvecklas lika fast olika takt? Att barn lär sig på olika sätt? Han var ju trots allt bara åtta år?

Som utbildad Kommunikolog, med brinnande intresse för systemisk hjärnforskning och neuromotoriskt underlag (långsamma rörelser), använde jag sedan länge långsamma rörelser på mig själv, på ledare i näringslivet och på olika idrottare för att hantera stress, utbrändhet, välmående och öka prestationerna. 

Vad skulle kunna hända om vi provade samma rörelser på Nicklas?

Redan efter en kort tid upplevde vi och Nicklas häpnadsväckande resultat i skolan. Och hemma. Läxläsningen gick mycket lättare och provresultaten förbättrades drastiskt. Något som håller i sig även idag.

Nicklas lärde sig också känna när han behövde göra olika rörelser. Eftersom fröken inte var särskilt intresserad, trots att hon såg utvecklingen, fick Nicklas för att kunna sitta still, räkna, läsa och skriva göra sina rörelser inne på skolans toalett.

Parallellt med våra upplevelser kunde jag läsa i tidningen att 25% av eleverna i Malmö lämnade grundskolan med ej godkända betyg. I vissa områden är det hela sju av tio elever som går ut grundskolan med ofullständiga betyg.

Samtidigt upplever allt fler barn och föräldrar konflikter kring läxor, tid, motivation, skoltrötthet och annat som hör skolan till.

Tillsammans med Inger Knutsson, speciallärare i 40 år varav 20 år med hjälp av rörelser, arbetar jag idag med Hjärnvägen till ökat lärande och [livs]glädje hemma och i skolan.

Vi erbjuder "Hjälp till självhjälp" genom kraftfulla nycklar och roliga Hjärnrörelser du enkelt gör själv, tillsammans med familjen, klassen och kollegorna för att öka:

  • Lärandet och kreativiteten
  • Koncentrationen
  • Glädjen och självförtroendet
  • Läs-, matte- och skrivmöjligheterna
  • Hanteringen av stress, press och oro

Vi lovar - det är lättare GJORT än sagt!

Exempel på föreläsningar , konferenser och kurser:

  • Nycklarna till ökat lärande och livsglädje hemma och i skolan - för föräldrar.
  • Hjärnvägen  till ökat lärande och livsglädje hemma och i skolan - för lärare, speciallärare, fritidspedagoger, skolledare.
  • Nycklarna till framgångsrikt ledarskap i skolan - ledarskapsträning i tre steg för skolledare och nyckelpedagoger.
  • Leda mig själv för att kunna leda andra - för medarbetare i skolan och näringslivet.
  • Hållbar stresshantering för dig som lever med någon som alt själv är på väg att bli, är eller har varit utbränd.

Är du nyfiken på vad vi skulle kunna göra för dig och din verksamhet?

Prova oss gärna - ring eller mejla dina funderingar.

Torgny håller kurser i ledarskap och självledarskap samt är bollplank och handledare för rektorer. Tillsammans med specialläraren Inger Knutsson driver han CreativeChildren, ett utvecklingsprogram för barn och föräldrar som vill öka lärandet och livsglädjen hemma och i skolan. 

Han är även utbildare på bland annat Akademi Båstad, IHM College, Lernia College och Stensunds Folkhögskola. 

Telefon:
+46(0)707-170 595

E-post:
torgny@h2inspiration.se

Webb:
www.torgnysteen.com 
www.creativechildren.se

Böcker ▼

Mer än hjärna! : 32 övningar i minnesstyrka och hjärnkondition

Coaching - din väg till framgång

Ditt liv - ditt ansvar

Mace Speakers

Mace Konferens och Event

Besök Svenska Underhållare