Svenska Föreläsare

Sök föreläsare

:

Ämne:

Län:

Prisnivå:

Logga in föreläsare

Glömt lösenordet?
Bli medlem

Bookmark and Share Dela sida

Laila Dahl Höglund


"Omfamna din otillräcklighet - om att varas både stark och svag"

I ORD OCH TON. En akustisk gitarr och en röst. Humor och allvar. Nära, avskalat och angeläget. Med texterna från sin bok "Vad heter sin längtan?" och sina egna sånger som inramning, delar Laila tankar kring styrka och sårbarhet.

"KärleksBråk och KärleksSpråk"

I ORD OCH TON. En akustisk gitarr och en röst. Humor och allvar. Nära, avskalat och angeläget. Med texter från sin bok ("Vad heter din längtan?") och sina egna sånger som inramning, tar Laila oss med i funderingar kring  kärlek, rädslor och längtan i våra närmaste relationer.

"Prata med mig, älskling"

I ORD OCH TON. En akustisk gitarr och en röst. Humor och allvar. Nära, avskalat och angeläget. I relationen till vår partner hamnar vi ofta i steriotypa roller. Vanligt är att  ena parten vill prata medan den andra drar sig undan eller blir tyst. Laila delar  tankar och redskap kring kommunikation och sårbarhet i våra par-relationer , som hjälper oss att komma förbi inkörda låsningar och återvändsgränder.


Laila  är artist, par-och relationsterapeut, föreläsare och författare till boken "Vad heter din längtan?" (Cordia), som kom ut 2005. Driver TerapiStudion sedan 2004 och idag också ParterapiStockholm.

Som artist och låtskrivare sedan mitten på 80-talet, har hon ett flertal skivinspelningar, Melodifestivalen, en Grammis samt konsert-turne'er  i Sverige, Europa och USA  i ryggen. Idag har hon som samtalsterapeut hittat sitt eget sätt att kombinera intresset för människor och psykologi med skrivandet och musiken. Hon erbjuder förutom konserter, föreläsningar i både utbildningssyfte och  mera reflekterande föreläsningar
- i ord och ton!

Med hela Sverige som arbetsfält gör Laila sina uppskattade framträdanden i större och mindre format. I allt ifrån kyrkor och konserthallar till olika kvinnoforum, tema kvällar/dagar, större och mindre företag. Hennes teman ligger inom personlig utveckling, relationer och  som hon själv uttrycker det "livet på insidan".  I Lailas artisteri utgör ett personligt språk i både skrivande och utförande själva kärnan. Tillsammans med hennes erfarenheter som samtalsterapeut och coach, bidrar detta en sällsynt mångfald. Kännetecknande för Lailas framträdanden är hennes påtagliga scen-närvaro, musik och angelägna texter som berör och inspirerar till personligt växande.    


  "Jag glömmer det aldrig. Laila har en ovanlig förmåga att förmedla
det viktiga i livet på ett moget, vackert och charmigt sätt. Jag
lämnade lokalen den där kvällen i känslan av att jag hade varit med om
något stort."
Tomas Sjödin

"Kände mig styrkt efteråt, som efter själavårdssamtal. Laila Dahl gav oss trötta småbarnsföräldrar balsam för själen."
Rickard Holmren

Fler rekommendationer:

terapistudion.se/forelasningar/referenser-forelasning.html

Mer om Lailas musik:

lailadahl.se

Mer om samtalsterapi och parterapi:

terapistudion.se

Mer om Lailas bok "Vad heter din längtan?":

lailadahl.se/lailas-bok

 

 

 

 

 

 

Böcker ▼

Goda hjärningar

Ditt liv - ditt ansvar

Nystart i livet: Hitta tillbaka till livsglädjen efter utbrändhet

Mace Speakers

Mace Konferens och Event

Besök Svenska Underhållare