Svenska Föreläsare

Sök föreläsare

:

Ämne:

Län:

Prisnivå:

Logga in föreläsare

Glömt lösenordet?
Bli medlem

Bookmark and Share Dela sida

Cecilia Hed Malmström

Den första kvinnan på Sydpolen

Som den första kvinnliga teknikern I Amanda projektet, arbetade jag I ett team av forskare som skulle bygga världens största teleskop på Sydpolsbasen Amundsen-Scott på Antarktis 1993. I och med detta blev jag också Sveriges första kvinna att nå den Geografiska Sydpolspunkten. Jag var stationerad där I fyra månader, -58 grader Celsius, boende I tält.

Jag åker runt I Sverige och vissa andra länder också och berättar om Amanda-projektet som idag heter Ice Cube. Detta gav mig senare möjligheten att arbeta på kryssningsbåtar som går i Chiles fjordar och sedan fortsätter över till Väst-Antarktis. Jag har arbetat på M/S Nordnorge och M/S Nordkap. Sommaren 2006 började jag arbeta för Spitsbergen Travel i Norge, Longyearbyen på båten Nordstjernan som Assisterande Expeditionsledare. Fantastiskt roligt och spännande arbete för att inte säga ett mycket vackert fartyg.

Jag har lång erfarenhet av att arbeta i organisationer som är utsatta för förändring. Isolerade och statiska med utsatt ledarskap och som kvinna i en mansdominerad värld. Mina föreläsningar visar på problembilder som vi inte alltid reflekterar över. Hur vi människor reagerar och förväxlar. Hur olika vi är som män och kvinnor. Men också hur enkelt det kan vara att få till en önskad förändring. En av de viktigaste utgångspunkter som jag arbetar efter är att 'vi är varandras arbetsmiljö'. Jag arbetar med en enkel arbetsprocess som leder till resultat som blir synligt.

SVT dokumentär "En polarguides resa"
Dokumentären kommer att sändas våren 2010. Sändningstider för SVT och NRK kommer att meddelas på www.likko.se, så snart det är klart.

Bokprat

"Mina motpoler" är min första bok. Den handlar om hur det är att vara trebarnsmamma och arbeta borta i tre till fyra månader om året. Detta föredrag är delvis ett reseföredrag och tar också upp de teman som boken behandlar, men också ett föredrag om hur det gick till att skriva en bok.

Pol till pol

Ett föredrag om de polara områden som jag arbetar i. Jämförelser mellan isarna, känslan för is och hur det är att arbeta ombord i dessa områden. Ett föredrag som passar som destinationsföredrag och reseföredrag.

Ledarskap i utsatta områden

Att vara ledare är en utmaning. Att vara ledare är krävande. Detta föredrag visar hur ledarskap kan se ut i utsatta områden. Ett hierarkiskt ledarskap. Skillnaden mellan att arbeta under manligt och kvinnligt ledarskap. Hur man som arbetare kan ställa krav och kan vara krävande för en ledare. Hela föredraget bygger på erfarenheter från Sydpolsbasen Amundsen-Scott och det arbete som jag gjorde där i fyra månader boende i tält. Arbetet ombord på FRAM och en hierarkiska organisation men också från mer ordinära arbetssituationer.

Vägen till ett mål är en plan

Att förändra sin livssituation – att förändra sin arbetssituation – är det så enkelt som att bestämma sig. I denna föreläsning berättar jag om min väg från att bestämma sig för en förändring, sätta upp ett mål och sedan genomföra det. Men alla förändringar har ett pris. Och är det värt det?

Vi är varandras arbetsmiljö

Att arbeta i en utsatt organisation kräver mycket från var och enskild medarbetare. Jag ger här en inblick i kritiska moment och kommer att visa exempel på när och hur det fungerar men också när det inte fungerar. Genom att synliggöra detta finns en möjlighet att skapa goda arbetsförhållanden för organisationer och arbetsplatser.

Böcker ▼

Nystart i livet: Hitta tillbaka till livsglädjen efter utbrändhet

Det ansvarsfulla företaget

Mindfulness för föräldrar

Mace Speakers

Mace Konferens och Event

Besök Svenska Underhållare