Svenska Föreläsare

Sök föreläsare

:

Ämne:

Län:

Prisnivå:

Logga in föreläsare

Glömt lösenordet?
Bli medlem

Bookmark and Share Dela sida

Heidi Andersen

  Mindfulness-Fånga nuet, förändra livet!                            

Nuet, som är den enda tid vi faktiskt har, försvinner ofta från vår medvetenhet. Vi uppehåller oss i dåtiden eller planerar för framtiden. Vi utför våra sysslor med autopilot, vi missar att njuta och glädjes åt det som redan finns i vår liv. 

Du kan ge ditt liv en annan riktning. 

Heidi Andersen talar om mindfulness som inställning till och verktyg i livet.

Bredd och djup

Mindfulness, eller medveten närvaro, handlar om att praktisera en kapacitet vi redan har. Nyckelkomponenter i mindfulness är att möta det du blir medveten om med öppenhet, uppmärksamhet och acceptans. Vi har möjlighet att uppleva livet direkt när det sker, såsom det sker. Denna medvetenhet gör att vi kan bryta automatiska mönster och få fler valmöjligheter. I alla livets områden kan vi dra nytta av vad mindfulness har att lära i form av tekniker, förhållningssätt och utveckling. 

Heidi vill informera och inspirera. Hennes talarstil är förankrad i mindfulness genom en vänlig, icke dömande attityd. Åhöraren får inte sällan aha-upplevelser, och konkreta förslag på mindfulness användningsområden privat, professionellt och som förälder.

Heidi Andersen är ursprungligen från USA och har haft sin verksamhet i Sverige de senaste 17 åren. Hon utstrålar charm och generositet med egna erfarenheter och kunskaper. Heidi har dessutom en stor ödmjukhet inför hur utmanande livet kan vara, vilket återspeglar sig i den värme hon ger i mötet med andra.

"Mindfulness har förändrat mitt liv och jag brinner för att dela med mig av det som har varit så transformerande. Även om livet fortfarande har sina svängningar upplever jag att det nu finns verktyg som hjälper mig att styra genom det som är svårt och njuta mer av det som är gott i livet. Meditationen är det lim som håller ihop mig. Det är en ära att kunna undervisa i det jag håller så nära mitt hjärta!"

Lättillgängligt och livsförändrande

Heidi håller kurser i Mindfulnessbaserad Stressreduktion och är en av dem som undervisat längst i Sverige. Hon är vidareutbildad i Transformerande Närvaro, som inkluderar en mindfulnessattityd i arbete med individer och grupper inom företag. 

Heidi är en trygg och van föreläsare, som talar engagerat och medryckande. Heidi kan erbjuda föreläsningar i stor grupp; kortare eller längre kurser för stora eller små grupper; eller ett mer tematiskt upplägg kring särskilda frågor som exempelvis ledarskap. Heidi erbjuder skräddarsydda föreläsningar utifrån uppdragsgivarens specifika behov och önskemål.

Publik och kursdeltagare uppmuntras till delaktighet, att reagera och reflektera. Människor upplever att Heidi möter deras frågor med svar som bottnar i det kraftfulla verktyg mindfulness kan vara för alla, i alla livssituationer.

Forskning har visat att personer som använder mindfulnessmetoder rapporterar om reducerade symptom på stress, depression, ångest och kronisk smärta såväl som ett förbättrat immunförsvar.

Heidi håller sig uppdaterad på nya fakta kopplade till mindfulness och meditation; hennes föreläsningar och övriga verksamhet är forskningsbaserade. 

"Heidi Andersen är en mycket kompetent , lyhörd och engagerad MBSR/CT-lärare med stor förmåga att förmedla sina stora kunskaper om mindfulness . Det märks i hennes undervisning att hon både har gedigen utbildning och långvarig egen erfarenhet av att praktisera det hon lär ut.  Jag tog kursen -06 och rekommenderar den varmt" Sofia Paulsson, leg läkare, Smärtkliniken, Södersjukhuset

Ämnen

• Mindfulness som stresshantering och ökat produktivitet och kreativitet

• Mindfulness som självutveckling för individ och företag

• Mindful Glädje ( med positiv psykologi)

• Mindfulness och föräldraskap

• Mindfulness som terapi och coachning

 

Referenser

Heidi har genomfört ett stort antal föreläsningar på företag, i kommuner och på Regeringskansliet bland annat. För referenser och mer information se www.mindfulnessmeditation.se 

Heidi har under de senaste åren medverkat i teve (TV4 Nyhetsmorgon), radio (P4 med Lotta Bromé) och ett flertal tidningar. 2009 skrev hon tillsammans journalisten Anna-Maria Stawreberg boken Mindfulness för Föräldrar (Bonnier Existens).

Utbildning

› Utbildad i Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) av Jon Kabat-Zinn och Saki Santorelli vid Center for Mindfulness, University of Massachusetts Medical Center samt  MBCT ( mindfulness based cognitiv therapy) Center for Mindfulness, Bangor University, Wales

› Mindfulnessinstruktör i MBSR och MBCT 8 veckorsprogram och fortsättningskurser

› Bachelor of Fine Arts (BFA) från Temple University

› Bildterapeut (steg 1) och Mindfulness coach

›  Transformational Presence Coach,  Center for Transformational Presence; New York, USA

 

För referenser kontakta några tidigare uppdragsgivare, exempelvis regeringskansliet- UD,JD, Friskvårdveckan, Sabbatsbergs sjukhus, Farsta Stad, Sundbybergs Stad ,Nacka Kommun,Svenska Kyrkan, Citibank, Nordea ,Arlanda, Vårgård, Kraftfoods.

Heidi på radio  P4 extra med Lotte Bromé
www.sr.se/webbradio/webbradio.asp?type=db&Id=2248431&BroadcastDate=&IsBlock=

och läs mer på programmets hemsida:
www.sr.se/sida/artikel.aspx?programid=2151&artikel=3496601

Heidi på TV4 morgon
www.tv4play.se/aktualitet/nyhetsmorgon?videoId=1.1575487&selId=1.923808&currPage=0

Böcker ▼

Det bor en hjälte i dig - så kommer du vidare när du har fastnat

Nystart i livet: Hitta tillbaka till livsglädjen efter utbrändhet

Ja tack, Hjärna! : 32 recept på minnesteknik och tanketräning

Mace Speakers

Mace Konferens och Event

Besök Svenska Underhållare